De ce sa fim la moda

De ce sa fim la moda

Moda este ceva ce intalnim in fiecare zi.  Fiecare om care spune ca nu ii pasa cum se imbraca, in fiecare dimineata isi alege hainele ce le va purta in acea zi, iar hainele spun foarte multe despre personalitatea lui. Modul cum te imbraci iti poate influenta chiar starea de spirit.

Un lucru ce il cunoastem cu certitudine este ca moda se schimba. Suntem constant bombardati cu noi idei vestimentare, tendinte noi de la muzica, video, carti si chiar televiziune. Filmele au bineinteles un impact extrem de mare  in modul cum se vor imbraca oamenii. Ray-ban vinde mai multi ochelari de soare dupa ce a aparut filmul “Men in black”. Uneori aceleasi tendinte cuprind intreaga lume, alteori sunt zonale. In 1950, adolescentii de pretutindeni se imbracau precum Elvis Presley.

Dar cine dicteaza moda?

Muzicienii si alte iconuri culturale au influentat intotdeauna tendintele din moda. Ziarele si revistele promoveaza aceste noi trenduri pe care nu doar artistii le promoveaza ci si personalitatile politice precum Hillary Clinton. Moartea printesei de Walles a avut un impact enorm asupra lumii modei, deoarece hainele ei au aparut pe primele pagini.

Chiar si oamenii din anii 1700 aveau reviste de moda pentru a vedea noile stiluri. Femeile din familiile de inalta clasa dar si croitoresele din Franta studiau noile schite aparute pentru a vedea ce se poarta. Celebrul rege francez Ludovic al XIV-lea a spus ca moda este o oglinda. El insusi a fost renumit pentru stilul sau vestimentar ce se baza foarte mult pe dantela extravaganta si catifea.

Hainele separa oamenii in grupuri

Modul cum te imbraci arata din ce grup de oameni faci parte. In liceele Americane , englezesti si nu numai, grupurile au nume. Stilul arata cine esti defapt si creeaza stereotipuri si delimitari intre grupuri. De exemplu un baiat cu parul verde si multe piercinguri  arata nonconformist. Se imbraca intr-un anumit mod pentru a da de inteles ca este razvratit si rebel, dar daca el s-ar afla intr-un grup, asta ar fi defapt uniforma sa pentru a fi acceptat si astfel isi arata apartenenta in acel grup. Acceptarea sau refuzul este o problema de stil in zilele noastre.

Moda este  un limbaj prin care se spune povestea celui ce o poarta. Imbracamintea comunica nonverbal dar pe intelesul tuturor.

Moda – idealizarea femeii si a barbatului

Femeile aproape instinctiv se pun in comparatie cu alte femei. Iar acest lucru se afla inscris in memoria speciei si este parte din psihologia femeii. In esenta, la un nivel de baza, este vorba despre cucerirea unui barbat, de cat de atragatoare si irezistibila este ea pentru el.

In reclamele la parfumuri si case de moda denatureaza realitatea deoarece  gasim imagini idealizate ale femeii – femeia perfecta -  si intotdeauna cu conotatii erotice: rochia stransa pe trup, cu umerii dezgoliti; imaginile nud care nu evidentiaza altceva decat formele esentiale (bustul, umerii, soldurile, abdomenul, picioarele), pastrand astfel misterul, dar si promisiunea extazului.

La barbati, pe de alta parte, observam in moda, tendinta de a scoate in evidenta masculinitatea si virilitatea. Unele dintre trendurile actuale sunt: barba nerasa complet, camasa descheiata, parul usor ciufulit si expresia dura sau zambetul usor misterios. Iar acestea sunt elemente pe care le gasim si in mediul social.

Lasa un raspuns

Toate campurile sunt obligatorii

Nume:
Adresa de e-mail: (Nepublicat)
Comentariu:
Introduceti codul

Categorii

Cele mai cumpărate

Informaţii

Producători

Oferte speciale

Magazinele noastre

Furnizori

Etichete

Contactaţi-ne

Suportul nostru este disponibil 24/7.

Telefon:0748-100-700

Contactați echipa noastră!